Deze functie werkt niet.

Over Margriet

Fysiotherapeut sinds 1981

Margriet Nauta massagetherapeut van Massagepraktijk Margriet

Ik ben Margriet Nauta en zoals de achternaam al doet vermoeden, van Friese afkomst. Ik ben opgegroeid in Winterswijk, heb dertig jaar in Zwolle gewoond en ben sinds 2010 weer terug in Kotten, bij ‘Wenters’.

Van 1981 tot en met 2018 heb ik als fysiotherapeut gewerkt in diverse particuliere praktijken en in zorginstellingen voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Dit heb ik altijd met veel plezier en toewijding gedaan.

Eigen massagepraktijk

Sinds 2019 kies ik voor een andere tijdsindeling. Ik houd me meer bezig met tuin, huis, creatieve uitingen, het oma-schap en ik heb de fysiotherapie verruild voor een eigen massagepraktijk.

Massage is altijd een belangrijk onderdeel van mijn werk als fysiotherapeut geweest. Ik vind het heel fijn om mensen de effecten van massage te laten voelen. Het kan klachten en pijn verminderen en heeft ook een positieve invloed op je geestelijk welbevinden. En het is nu eenmaal zo, dat je lichamelijk meer aankunt als je goed in je vel zit.

[lees verder onder de foto’s]

Margriet Nauta massagetherapeut bij Massagepraktijk Margriet in Kotten bij Winterswijk

Massage bij Kanker

In 2019 kwam Massage bij Kanker op mijn pad. Deze massagevorm geeft geen genezing maar verbetert de kwaliteit van leven. Ik heb mij spontaan aangemeld voor de specialisatietraining voor professionele massagetherapeuten en deze met goed gevolg afgerond. Ik heb handvatten gekregen om mensen met kanker te masseren, ben op de hoogte van aandachtsgebieden en contra-indicaties en weet wat ik kan betekenen voor mensen die midden in een behandeltraject zitten.

Het is heel fijn om te weten dat ik met massage een verschil kan maken in het welbevinden van mensen met kanker. Ontspanning, vermindering van klachten en pijn, verbetering van de nachtrust kunnen een effect van massage zijn. Lekker genieten en niks moeten, jezelf mogen zijn en even niet als ‘patiënt’ gezien worden.

Als persoon kan ik goed luisteren, ben ik zeer begaan met mijn medemens, spontaan, positief ingesteld en altijd in voor een goed gesprek.

Ik hoop je in mijn praktijk te mogen ontmoeten.

Graag tot ziens,
Margriet