Deze functie werkt niet.

Massage bij of na kanker

Bevordert vertrouwen en brengt rust

Massage bij Kanker in Massagepraktijk Margriet in Kotten (Winterswijk) cover

Kanker zet je wereld op z’n kop. In korte tijd kan er veel op je afkomen. Onderzoeken, operaties, chemotherapie, immunotherapie, bestralingen. En soms krijg je te horen dat je niet meer beter wordt. Het gaat om een ingrijpende gebeurtenis. Ook voor familie en vrienden. Dat vraagt lichamelijk en geestelijk veel van jou en de dierbaren om je heen.

Aandacht voor jezelf

In die periode van onderzoeken en behandelingen draait het vooral om het zo goed en snel mogelijk bestrijden van de ziekte. Aanrakingen van je lichaam zijn vaak onderdeel van de medische behandeling en niet altijd prettig om te ervaren. De behandelingen kunnen ook tot bijwerkingen leiden zoals pijn, slapeloosheid, misselijkheid, vermoeidheid, angst of verlies van vertrouwen in je lichaam. Aandacht voor jezelf als mens komt eigenlijk wat op de achtergrond te staan.

[lees verder na de foto]

Massage bij Kanker in Massagepraktijk Margriet in Winterswijk (Kotten)

Ondersteunende zorg

Massage kan dan voor een patiënt met kanker een waardevolle aanvulling zijn tijdens en na behandelingen. Het is geen therapeutisch of medisch handelen, maar ondersteunende zorg in de vorm van bewust in aandacht aanraken en luisteren. De zachte aanraking heeft als doel ontspanning, bevorderen van rust, kalmering en een gevoel van welbevinden. Ervaringen die mensen terug geven na massage zijn dat ze beter slapen, pijn beter verdragen, zich minder angstig voelen en dat hun lichaam ook weer prettig voelt.

Bij Massagepraktijk Margriet kun je ook terecht voor massages bij kanker. Ik ben als massagetherapeut aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker.

Logo Netwerk Massage bij Kanker

Meer vertrouwen in je lichaam

Massage kan voor, tijdens en na een behandeling in de curatieve fase. Als je niet meer beter wordt (palliatieve of terminale fase) kun je ook bij mij terecht. Dat geldt ook voor mensen die kanker hebben gehad.

Massage bevordert je vertrouwen in je lichaam en brengt rust in je hoofd. Het draagt bij aan kwaliteit van leven. Dat geldt trouwens ook voor de mensen om je heen, zoals je partner of mantelzorger. Zij kunnen ook terecht voor een massage bij Massagepraktijk Margriet.