Deze functie werkt niet.

Erkende massagetherapeut

Ervaring met diverse soorten massage

Massagetherapeut van Massagepraktijk Margriet in Kotten bij Winterswijk

Van 1981 tot en met 2018 heb ik als fysiotherapeut gewerkt in diverse particuliere praktijken en in zorginstellingen voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Als fysiotherapeut heb ik ook ervaring opgedaan met diverse soorten massages. In 2019 ben ik me gaan verdiepen in massage bij kanker.

In de Verenigde Staten bestaat massage bij kanker (oncologiemassage) al meer dan 25 jaar. In Australië wordt het ruim 15 jaar toegepast. Op kleine schaal is er wetenschappelijk onderzoek gedaan met zeer positieve resultaten van de (blijvende) effecten van massage.

In Nederland is het Instituut voor Massage bij Kanker (IMbK) sinds 2011 de eerste opleider in de specialisatie Massage bij Kanker. Dit gebeurt volgens de richtlijnen van de Society for Oncology Massage (S4OM, opgericht in 2007), een internationaal kwaliteitsregister van oncologiemasseurs. Het doel:  veilige en verantwoorde massage toegankelijk maken voor mensen met kanker.

Ik heb de specialisatietraining Massage bij Kanker voor professionele therapeuten bij het IMbK met goed gevolg afgerond. In 2012 is het Kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker opgericht. Masseurs die daarbij zijn aangesloten, zoals ikzelf, werken volgens de richtlijnen van het S4OM.

Als je meer wilt weten over de beroepsorganisaties waarmee Massagepraktijk Margriet samenwerkt, klik dan op de logo’s hieronder.

Massagetherapeut van Massagepraktijk Margriet in Kotten bij Winterswijk foto van massage
Collectief Alternatieve Therapeuten
Netwerk Massage bij Kanker
Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten
Geschillen Alternatieve Therapeuten